Carbon Rosé 75 CL
Specificaties
Informatie
Carbon Rosé 75 CL
Een opmerkelijk zalmroze kleur zorgt ervoor dat deze champagne om het oog springt.
De kleur van deze Rosé CARBON is een werk van haute couture. Een parade van fijne parelwolken lijkt zich tot in het oneindige uit te strekken. De bubbels volgen elkaar op in een lange, gestileerde draad tot aan de oppervlakte. Aan de bovenkant van het glas bevindt zich een mooie, aanhoudende schuimmantel.
De neus van de Carbon Rosé champagne is zeer aromatisch, een genot voor kenners met een kleurrijke collectie rood fruit, een royale schaal met aardbeien, frambozen en kersen - en bloemige tonen met hints van viooltjes en lila.
Frisse, fruitige smaken komen naar voren in een uitgebalanceerd gehemelte dat zijn roze charmes gebruikt met een onweerstaanbare persistentie.
Onderscheidend kenmerk: de Carbon Rosé kent een pittige lentefrisheid.
Suiker dosering: 9 g / liter.
Kenmerken Carbon Rosé
- Druiven: 50% Chardonnay, 25% Pinot Noir, 25% Meunier.
- Vergisting: 100% alcoholische gisting in kleine eikenhouten vaten. Geen malolactische gisting.
- Lees veroudering: 6 jaar. Dosering: 9 g / l.
- Disgorgement: de cuvee wordt drie tot zes maanden daarna verzonden.
Proefnotities Carbon Rosé
De eerste geuren zijn donker: zoethout en gedroogde noten. Het progressieve licht is getint naar de zeer fijne fruitige fouge, het grenadinemengsel, de wilde aardbei en de wilde framboos. Citrusvruchten zoals bloedsinaasappel versterken de sensaties, ze compenseren perfect de evocaties van natte aarde, klei en gedroogde bloemen. Vervolgens worden pure crème-geuren geïntroduceerd, de blend is complex en pittig, de bittere sinaasappelschil, de oranjebloesem, de zwarte thee en de exotische peper definiëren een gerespecteerde en zeer hoogwaardige Pinot Nair.
De smaak is transparant, rigoureus en fijn fruitig, met een halfdikke textuur, de smaak onthult de nauwkeurig aangezuurde schil en sinaasappelpulp, mandarijn en wilde aardbei. De afdronk is puur en lekker.
Food pairing
Deze rosé champagne van Carbon is de perfecte metgezel voor een knapperige, in de haven gekookte kabeljauwfilet met een clementinevermindering van gerookte zalmnems gekruid met wat espelette-zwarte peper.
Awards
91/100 Decanter World Wine Award